O Čep Floorings - Uzrokuje u Obično Pitao Problema

Zadnjih 10 godina čep sprat, poznate je napravio masivni došao nazad i je li također jedan od speediest raste porcije parket materijala dostupan. podizanje upotrebu prirodni je nema iznenađenja kao mušterije naučiti više o korku je neuporediv, jedinstvena nekretnine kao svoje pozitivan efekat da naš okruženju.

klime grijanje hladjenje u podgoricaustvari, je koristi za podove za stotine mjeseci, ipak nastavio da ode do način-bočni u 1950 kad drugačije rješenja, kao ploča i linoleum je došao u postojanje, sada izgleda kao "novi" razvoj!mislim da si ti zainteresovan previše o mogućnosti čep podove i očajna da su svjesni o to.

Stoga uzeti trenutak da naučiš sljedeće odgovore na neki ekstremno zajednički zabrinutosti pitao o prirodni parket da otkriješ zašto potrošači su tako koristi sa ovo bi moglo da izvanredno parket površinu proizvod.

Kraljica:

Šta su početne rezidencija cepa parket?

: s Obzirom da je kore drveta zapravo, tako zaštitnički barijeru to je prirodno anti-gljivična i odbija insekti, ne drži u kancelarijskog materijala optužba ili možda prašine (anti-allergenic), opire buđava kalup i (anti-mikrobiološki) i je li također vatru zaštićeni. Korku je mikro-ćelijska struktura je veoma otporna i da će jastuk udaraca, da se opireš da bubuljice i apsorbuje zvuči. Sastav čep isto tako radi kao je izolator i čini za toplije pod nogama dok spušta zvuk i replicirati prijenos, sveukupno u više zdravo živi okruženju.

Q: Je definitivno čep pogodan za kuhinje i/ili kupatila?

A: Apsolutno! Korku je prirodno otporan na gljivica, Gree klime Podgorica kalup, i vlage i toplo pod nogama pa to čini idealno je sprat za kuhinja i kupatilo. Sve što ti treba da uradiš je da primjenjujemo kaput/sealer za vodene polyurethane protiv fleke i prekomjerna tečnost prolije popularan među ove oblasti. Ne brini o stvari razbijanje ako smanjena na prirodni jer imaju tendenciju da skok nije odmor!

Q: Koliko vremena čep podove zadnji?

A: Sa briga, čep podove će trajati preko 50 godina! Nije neobično da im dozvoliti da još dugo izdržati. Čep parket površinu u Arhive Naš izabranim predstavnicima su instalirao u 1800-a su još uvek iskoristiti danas! Čep podove su otporna, lako i teško održavati, treba samo rutina vlažno-da brišem i čistim sa vodom. Za stambena koristiti, re-čaura sa vodene polyurethane svaki 5-7 godina je obično standard zaštitu.Q: Točno gdje li čep došao?

A: Čep dolazi iz bark u Čep Oak žbun. Plantažama, ili šume, o zaštićeni šumi su našli u Zapadnoj Mediterana, uglavnom Portugal i Španiju. Oni su proširena za samo svrha uživaš svaki 9-12 godina preko drveće da su bar 25 godina stariji. Uklanjanje bark neće naškoditi drvo, u stvari to produžava svoje postojanje što varira od 200 da 800 godina!

Kraljica: Kako aplikacija o čep utjecati na naše okruženje?

A: za Razliku od skoro svaki drugi vrste parket zalihe ima ne drveće uništio, ne rudarstva, ne štetne, zagađuje hemijske supstance nekada bez otpada u proizvodnji čep sprat, poznate. Cork može biti opisana kao resursa to je sigurno potpuno obnovljivu/održivi i koristeći ima uticaj u okruženju.Q: Mogu instalirati prirodni pod sebe?

A: Sigurno, i vrlo lako čak i ako NISI zgodan tip! Čep koji pluta podovi su napravljeni da klik i zaključati je zajedno, pravi značilo za laganu, jednostavno ne nered jedinica instalaciju. Cork pločice su popravio dolje sa cementa ljepilo držati ih sve u mjesto. Odlučujući pitanje: Ako pod-podu je u lošem stanju, to je zaista manje koštalo i vremena da je koristio pluta parket sistem dok pod-podu je razumno nivou. Lepak dole pločice mogu biti upotrebljeni preko bilo kakav čist, jednostavno, stan i suho pod-pod (drveta ili možda betona) točno gdje pukotine su uglavnom pun u stvari to je bez osjećam ili šta god bi prestani dobar povezati.

Post a comment

Private comment

Search form
Display RSS link.
Link
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR